Team Rynkeby

Aika antaa hyvän kiertää.

1200 metrin kävelystä 1200 km pyöräilyyn

Kohti uutta seikkailua – minut on valittu mukaan Team Rynkeby God Morgon -hyväntekeväisyysjoukkueeseen!

Keräämme varoja syöpää sairastavien lasten hyväksi.

Kurkistus peruutuspeiliin

Minulla on omakohtaista kokemusta lapsuusajan pitkistä hoitojaksoista sairaalassa. Kuoleman ja selviytymisen keinu oli aina läsnä leikkihuoneessani. Tällaiset muistot jättävät jälkensä paksuunkin nahkaan.

Olen oppinut, että vakava sairastuminen lapsenakin on monimutkainen kokonaisuus, johon ei liity pelkästään sairaudesta selviytyminen. Kokonaisuuteen liittyy myös mm. häpeä ja syyllisyys omasta sairastumisesta, hoitojaksosta toipuminen ja hoito-oheisvaurioiden kanssa eläminen. Puhumattakaan uudelleensairastumisen riskeistä ja perheen taloudellisista vaurioista sekä haavat ihmissuhteissa. Aina lähimmäisrakkaus ei kestä sairastumista. Olen kokenut mitä läheisen vakava sairaus lapsiperheessä tarkoittaa, niin lapsen kuin aikuisen silmin. Kriisin kohdatessa tarvitaan monenlaista apua, pelkät some-tsemppipeukut eivät paljon auta.

Lapsen vakava sairastuminen järisyttää koko lähipiiriä. Usko, toivo ja rakkaus eivät ole mitään kliseisiä sanoja, vaan niiden taakse kiteytyy se ajatusten voima, johon usein turvaudutaan, kun muuta ei enää ole. Opin, että ne ovat hyvä alku, mutta lopulta tarvitaan myös toimintaa, vastuuta ja sitoutumista.

Lapsena minulle sanottiin, ettei minusta tule urheilijaa sairauden ja sen hoitoseurausten johdosta. Urheilusta tuli kuitenkin yksi tapa haastaa itseäni ja pitää itseni kunnossa. Helppoa se ei aina ollut. Omaa sietokykyä tuli vedettyä joskus äärimmilleen. Lasten maailmassa ei annettu tasoituspisteitä. En tosin myöskään suostunut siihen, että sairaus tai kukaan auktoriteetti määrittelisi mitä voin tehdä. Tahdonvoima vei eteenpäin.

Lapsena haaveilin tulevani ammattipyöräilijäksi. Huoneeni seinällä oli julisteita pyöräilyidoleistani kuten Bernard Hinault. Ensimmäisen maantiepyörän ostin teininä mainosten jakamisesta ja tyhjien pullojen keräämisestä saamillani rahoillani. Pyörän merkki oli Motobécane, joka oli minulle voittajan pyörä. Sitä ei saatu, se ansaittiin. Ammattipyöräilijä minusta ei tullut, ja kyseinen kiiturikin varastettiin. Rakkaus pyöräilyyn ja sitkeä luonne kuitenkin taisivat jäädä.

Haaste 1200 metrin kävelystä 1200 km pyöräilyyn

Kokemukseni kattaa myös aikuisena vakavan sairastumisen. Minua ei loitsut eivätkä rukoukset parantaneet, vaikka niihin minäkin varmasti turvauduin. Tarvittiin konkreettista tekemistä.

Sairastuin aggressiiviseen syöpään. Vuosi 2016 koostui rankoista hoitojaksoista, jonka yhteydessä oikeanpuoleisesta keuhkosta poistettiin puolet. Olen onnekas ja etuoikeutettu. Kiitos HUS:in laadukkaan hoidon, jonka taustalla on vuosien sitkeää tutkimustyötä, lääketieteellistä osaamista ja sen yhteistä rahoittamista. Päätin silloin, jos jotenkin selviän, niin yritän käytettävissäni olevin keinoin antaa yhteisölleni takaisin hyvää. Paikallaan tassuttelemalla se ei tapahdu.

Raskaiden syöpähoitojen jälkeen 1200 metrin kävely oli minulle väkevä suoritus. Olen kuitenkin edistynyt ja nyt ajattelen, että edessä olevaan 1200 kilometrin pyöräilyyn olen uudessa lähtötilanteessa. Haluan laittaa itseni tähän suurempaan haasteeseen ja uskon voivani saavuttaa sen hyvin suunnitellulla harjoittelulla ja tahdonvoimalla. Mieli keksii kyllä tekosyitä. Lopulta, minulla ei ole mielestäni mitään esteitä päästä tavoitteeseeni, ainoastaan voitettavaa. Ensi kesänä on aika kohdata 1200 km haaste.

Mitä teemme

Poljemme ensi kesänä maantiepyörällä yli 1 200 kilometriä Pariisiin. Sitä ennen harjoittelemme yhdessä tuhansia kilometrejä Helsingin tiiminä läpi vuoden. Keräämme varoja lasten syöpien tutkimukseen ja syöpää sairastavien lasten ja heidän perheidensä tueksi.

Kaikki varat lahjoitetaan Aamu Säätiölle ja Sylva ry:lle. Me pyöräilijät ja huoltotiimiläiset maksamme kaikki kulumme itse.

Motiivini

Minulle tästä projektista syntyy merkityksellistä, kun saan tyydyttää vahvaa tarvettani antaa yhteisölle takaisin hyvää, jota itseni on vaikea mitata rahassa. Pidän myös tärkeänä, että ihmisillä olisi toimiva arki. Minulle toimiva arki koostuu kolmesta peruspilarista; terveys, toimivat ihmissuhteet ja mielekäs tekeminen. Tässä projektissa kiteytyy mielestäni sopivasti nämä kolme arvokasta asiaa.

Asioita voidaan muuttaa, sitoutuminen ratkaisee

Olen havainnut, että usein meillä on tapana yliarvioida nykyinen suoritustasomme, mutta aliarvioimme miten paljon se voi vuodessa kehittyä. Kyse on sitoutumisesta ja määrätietoisuudesta, pelkkä kiinnostus ei riitä.

Lähden projektiin nöyränä, mutta ylpeänä, että saan olla osa tätä hienoa ryhmää. Tavoite vaatii sitoutumista, ja yksin olisi äärettömän epätodennäköistä onnistua. Yhdessä tekemällä, toinen toisiamme tukien kaikki on mahdollista. Joukkueena keräämme pyöräilemällä varjoja, jotta vakavasti sairastuneilla lapsilla ja heidän perheillään olisi toiveikkaampi tulevaisuus.

Jos sinäkin haluat olla mukana tekemässä hyvää #pientenpuolesta ja haluat jatkossakin projektin uusimmat kuulumiset, seuraa minun projektia täällä ja tykkää myös  https://www.facebook.com/TeamRynkebyFinland/

Hyväntekeväisyyslahjoittajien haku on jo nyt käynnissä yrityssponsoreille; ota yhteyttä minuun ja kehitetään teidän firmallenne hieno kokonaisuus, jossa voi antaa hyvän kiertää helposti.

Yksityishenkilöiden lahjoitusmahdollisuuksista kerron myöhemmin lisää.

Tästä tulee hieno vuosi!  #trgmhelsinki #teamrynkeby#teamrynkebygodmorgon #trgm2020

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s